x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK

Ştiri recente

Puțină fizică pentru cei mici

Noua Acropolă Oradea

4 decembrie 2016


În luna noiembrie, vizita organizată de Noua Acropolă la Centrul de Zi pentru Tineri Oradea le-a adus celor mici o serie de experimente științifice, explicate copiilor pe înțelesul lor.

SPIRITUL JAPONIEI

Noua Acropolă Constanța

1 decembrie 2016


În Constanța, seria de conferințe filosofice din acest sezon de toamnă-iarnă a debutat cu tema Spiritul Japoniei. Dincolo de multele fațete prin care se exprimă o civilizație - istorie, religie, artă, politică, economie etc. - există o esență care le leagă, reflectată în aspirațiile și valorile spre care tinde și care îi modelează caracterul. Această esență a fost obiectivul căutării noastre.

Acțiune ecologică București - Plantăm fapte bune

Noua Acropolă București

27 noiembrie 2016


 În acest an, ne-am alăturat inițiativei lansate de „Plantăm fapte bune” de a participa la acțiunea de împădurire națională.  

Zilele Filosofiei, ed. III - Cetatea Ideală

Noua Acropolă Oradea

26 noiembrie 2016


În perioada 17-19 noiembrie au avut loc, la Oradea, Zilele Filosofiei, ediția a III-a. Evenimentul, prilejuit de Ziua Internațională a Filosofiei decretată de UNESCO, a debutat cu prelegerea Filosof pentru Cetatea Ideală. Prin intermediul prezentării realizate de Andreea Neacșu, responsabil pentru Filiala din Oradea, au fost expuse teme precum: cetatea ideală în viziunea lui Platon, caracteristile omului care poate munci pentru acest Ideal, Regele Filosof: ordinea Li și omul Ju în viziunea lui Confucius, rolul maestrului în viața unui om care caută Adevărul; stoicismul și Idealul Înțeleptului. Concluzia prelegerii filosofice a fost orientată înspre afirmarea posibilităților individului de a contribui la o societate mai bună pentru prezent și viitor.

Prelegeri filosofice și lansări de carte la Librăria Esotera

Noua Acropolă Timișoara

22 noiembrie 2016


Cărțile sunt acei prieteni tainici care ne introduc în universul magic al înțelepciunii, artei, istoriei, științelor. Depinde bineînțeles de fiecare dintre noi să le pătrundem înțelesul și să le descifrăm mesajul. Înconjurați de cărți, în frumosul spațiu al librăriei Esotera, am făcut un pas pentru a ne apropia de ideile cuprinse în cărți, prin lansarea a două opere ale editurii Noua Acropolă, Alchimistul de Jorge Angel Livraga Rizzi și Epoca Vărsătorului de Laura Winckler.

Ziua Internațională a Muzicii

Noua Acropolă Timișoara

21 noiembrie 2016


În luna octombrie, cu ocazia Zilei Internaționale a Muzicii am dedicat o zi sărbătoririi muzei elene Euterpe, al cărei atribut al sunetului este azi pentru noi Muzica. Această străveche expresie a umanității ne atinge pe toți cu sunetele sale armonioase și pure, care pot înălța inima omului, dar în același timp pot sugera corpului diferite stiluri expresive de mișcare prin arta dansului.  

Gânduri filosofice de toamnă

Noua Acropolă Timișoara

14 noiembrie 2016


Toamna este acel moment din an în care orice bun grădinar culege roadele semințelor pe care le-a sădit și îngrijit cu mare drag. Asemenea acestora, în această toamnă am cules din roadele semințelor și experiențelor marilor filosofi și înțelepți ai umanității, pe care le-am lăsat să crească în noi și apoi le-am transpus în frumoase prelegeri filosofice. Cu această ocazie ne-am îmbogățit universul interior cu ideile valoroase ce au dus la crearea unor mari culturi și civilizații, precum cea japoneză, chineză sau celtă sau cu idei ale unor oameni ce au trăit “înaintea timpului lor”, precum C.G. Jung sau Nikola Tesla, care au avut idei vizionare ce au produs mari schimbări în diferite domenii ale științei.

Pe urmele Prințului Eugeniu de Savoya

Noua Acropolă Timișoara

12 noiembrie 2016


În urmă cu 300 de ani, Prințul Eugeniu de Savoya intra triumfător pe Poarta Forforosa, în fruntea trupelor habsburgice, eliberând Timișoara de sub dominație otomană. Din acel moment înfățișarea micului târg oriental s-a schimbat radical, pe locul vechilor clădiri otomane ridicându-se noul oraș. Cetatea a fost reconstruită în întregime, în stilul arhitectural al barocului austriac, ceea ce a făcut ca orașul să fie supranumit „Mica Vienă”.

Acțiune socio-umanitară în localitatea Dor Mărunt

Noua Acropolă București

4 noiembrie 2016


Spre sfârșitul lunii octombrie, o parte dintre colegii noștri i-au vizitat din nou pe copiii ce urmează școala din satul Înfrățirea, comuna Dor Mărunt. 

Lansare de carte - Jocurile Mayei

Noua Acropolă Oradea

30 octombrie 2016


 În 23 septembrie a avut loc lansarea cărții doamnei Delia Steinberg Guzmán, Jocurile Mayei. 

Edu Fest

Noua Acropolă Oradea

29 octombrie 2106


În data de 17 septembrie, în Parcul 1 Decembrie a avut loc Edu Fest, festivalul destinat elevilor și studenților dornici de a participa la activități de voluntariat. 

Omul în căutarea nemuririi - Mitul lui Ghilgameș

Noua Acropolă Oradea

23 octombrie 2016


În data de 8 octombrie, Noua Acropolă din Oradea a susținut o prelegere filosofică despre Omul în căutarea nemuririi sau Mitul lui Ghilgameș.