x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK

Ştiri internaţionale

Vizită la situl arheologic Epidauros (Attica, Grecia)

Noua Acropolă București

14 mai 2024


Membrii şi simpatizanții filialelor noastre din Attica au vizitat situl arheologic Epidaurus.

Filo-Cafe: Va salva inteligenţa artificială lumea? (Montreal, Canada)

Noua Acropolă București

14 mai 2024


În cadrul Asociației Noua Acropolă Montreal, Michel Binette a oferit o interesantă expunere asupra inteligenţei artificiale şi a implicaţiilor acesteia în viitor.

Conferință susținută de Laura Winckler: Primii filosofi (Paris, Franța)

Noua Acropolă București

14 mai 2024


În sediul Le Moulin din Paris, am pătruns în originile filosofiei occidentale, care avea loc cu mult înainte de Socrate, Platon și Aristotel.

Filosofia în perioade de criză (Guatemala)

Noua Acropolă

10 august 2020


Obiectivul acestei discuții online a fost de a oferi participanților instrumente practice, bazate pe învățăturile filosofilor clasici, pentru a înțelege mai bine momentul prezent. Toți participanții au putut să răspundă la câteva întrebări și să primească sfaturi înțelepte.  

Cerc de lectură: "Arta de a trăi" de Epictet (Panama)

Noua Acropolă

10 august 2020


Am început o nouă carte în Cercul nostru de lectură. Răspunsul la filosofia stoicilor a fost foarte entuziast astfel că de două ori pe săptămână ne reunim pentru a citi și a reflecta despre învățăturile lui Epictet, care rămân valabile pentru lumea de azi.

Cerc de lectură despre "Pescărușul Jonathan Livingston" (Panama)

Noua Acropolă

10 august 2020


După ce am terminat lectura cărții „Pescărușul Jonathan Livingston”, am creat un videoclip în care participanții au vorbit despre ce le-a plăcut cel mai mult în această poveste și am adoptat fiecare un nume pentru a face parte din stolul de pescăruși!

Campionatul Virtual de Șah (Peru)

Noua Acropolă

10 august 2020


Aria de promovare a culturii a organizat primul campionat virtual de șah, adresat membrilor voluntari din toată țara.

Curs de istorie contemporană a Portugaliei

Noua Acropolă

10 august 2020


Pentru a înțelege mentalitatea unei țări, modul său de a trăi și perspectiva asupra vieții, trebuie să recurgem la memoria sa, care nu este alta decât istoria. În mod similar cu viața unei ființe umane, ceea ce ne va ajuta este analiza ultimilor ani, cei care au precedat epoca actuală, cei în care cauzele evenimentelor sunt mai aproape de percepția noastră.

Schimbările climatice, pentru prima dată? (Sabadell, Spania)

Noua Acropolă

10 august 2020


În luna iunie, când se sărbătorește Ziua Mediului, Organizația Noua Acropolă a susținut conferința „Schimbările climatice, pentru prima dată?”

Discuție online: Bushido. Calea Războinicului (Belgrano, Argentina)

Noua Acropolă

10 august 2020


Organizația Noua Acropolă din Belgrano, a prezentat pe o platformă virtuală, discuția: „Bushido, calea războinicului”, susținută de profesorul Matias Taiah.

Socrate online (Zaragoza, Spania)

Noua Acropolă

10 august 2020


Lumea virtuală a servit ca mijloc de comunicare în acestă perioadă de carantină și cursanții din Organizația Noua Acropolă Zaragoza au organizat o dezbatere filosofică online. Au ales un subiect practic, util tot timpul și mai ales astăzi: „Cum să depășești frica”.

Ceremonia japoneză a Ceaiului (Atlanta, SUA)

Noua Acropolă

10 august 2020


Christine Provine din Organizația Noua Acropolă a prezentat o Ceremonie japoneză a Ceaiului la Centrul de Yoga Serenbe din Chattahoochee Hills, Georgia.