x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK

Acțiuni umanitare în cazul catastrofelor

În cazul situaţiilor de urgenţă, intervenţiile şi soluţiile trebuie să fie aplicate rapid. Pe lângă acţiunea socială susţinută zilnic, există nevoi imediate şi radicale: peste noapte, fără programare, fără înştiinţare, pământul începe să se cutremure, este inundat sau începe să scuipe foc din măruntaiele sale. Atunci când se întâmplă astfel de lucruri, sunt necesare salvarea, recuperarea, curăţarea, hrănirea, adăpostirea, acoperirea, reconstruirea...Şi mai ales, să se audă clar şi tare mesajul: „nu eşti singur”.

Atunci când catastrofele, sărăcia sau nenorocirile ne lovesc, avem nevoie de cineva care să ne ofere hrană şi un acoperiş deasupra capului. Dar nu e suficient, e nevoie şi de un gest, o privire, o vorbă care să ne reamintească de demnitatea noastră ca fiinţe umane, prezentă dincolo de circumstanţele care ne lovesc în acel moment.

Inspiraţi de această idee, am alcătuit echipele de intervenţie activate în situaţii de urgenţă şi care colaborează cu organizaţiile guvernamentale sau neguvernamentale.