x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK

Ştiri recente

Conferință: Pico della Mirandola

Noua Acropolă București

14 decembrie 2020


Aniversarea Zilei Mondiale a Filosofiei a debutat în București printr-o conferință dedicată lui Pico della Mirandola, un ilustru reprezentant al Renașterii din Italia, membru al Academiei Platonice din Florența.

Filosofia pentru viață

Noua Acropolă Oradea

8 decembrie 2020


Programul dedicat Zilelor Filosofiei 2020 susținut de către Noua Acropolă Oradea a început joi,19 noiembrie 2020, cu prelegerea „Filosofia pentru viață”.  

Conferință live: Viața și învățăturile lui Pitagora

Noua Acropolă Timișoara

24 noiembrie 2020


În cadrul evenimentului online dedicat Zilei Mondiale a Filosofiei, Noua Acropolă Timișoara a susținut o prelegere filosofică despre Pitagora și fenomenul pitagoreic care a ajuns să influențeze lumea antică din jurul Mediteranei timp de zece secole și astfel, să contribuie la configurarea gândirii occidentale în ansamblul său.

Ziua Mondială a Filosofiei 2020

Noua Acropolă Constanța

23 noiembrie 2020


A treia zi de joi din luna noiembrie a fost desemnată de UNESCO Ziua Mondială a Filosofiei. Ediția din 2020 ne-a invitat să reflectăm la valorile care ne pot ajuta în situații de criză. Pentru a marca evenimentul, filiala Constanța a Noii Acropole a organizat o masă rotundă online pe tema „Cum va fi omul de mâine?”

Acțiune de plantare și ecologizare alături de Verde de Banat

Noua Acropolă Timișoara

21 noiembrie 2020


La finele lunii octombrie, Noua Acropolă Timișoara s-a alăturat inițiativei Asociației Verde de Banat prin participarea la o acțiune de împădurire și ecologizare în zona montană a județului Timiș, pe malul Begăi Poieni.

Acțiune ecologică în inima Constanței

Noua Acropolă Constanța

15 noiembrie 2020


Pentru a păstra moștenirea civilizației greco-romane pe care se întemeiază Constanța și pentru a promova respectul pentru mediul ambiant, voluntarii filialei Noua Acropolă Constanța au continuat în luna octombrie activitatea de întreținere a siturilor arheologice din Centrul Istoric. Deși în acest an, pe lângă mănuși și saci de gunoi a fost nevoie și de măști, entuziasmul nu a fost știrbit.

Seneca. Meditații despre binefaceri

Noua Acropolă Oradea

12 septembrie 2020


Noua Acropolă Oradea a susținut o prelegere online despre filosofia practică oferită de Seneca în lucrarea „Despre binefaceri”.

Noua Acropolă Oradea premiată la Gala Voluntariatului Orădean

Noua Acropolă Oradea

4 noiembrie 2020


Gala Voluntarilor din Domeniul Asistenţei Sociale -  ediția a VIII-a a fost organizată pe 3 martie 2020 de către Direcţia de Asistenţă Socială Oradea. Au fost acordate 14 premii „Gala Voluntarilor 2020 Cel Mai Bun Voluntar” pentru voluntarii, organizaţiile și fundațiile neguvernamentale care au contribuit la ajutorul orădenilor.

Conferință live - Zen Budismul și oportunitatea prezentului

Noua Acropolă Timișoara

20 octombrie 2020


Noua Acropolă Timișoara a susținut o prelegere difuzată în direct pe Facebook despre filosofia practică pe care Zen Budismul o propune pentru o viață mai coerentă și mai fericită.

Excursie în Munții Ceahlău

Noua Acropolă

20 octombrie 2020


În luna iulie, un grup de acropolitani din mai multe filiale din România (Cluj-Napoca, Iași, Oradea, București) au organizat o excursie la munte.

Dimineți sportive și lucrul cu sine

Noua Acropolă Oradea

20 octombrie 2020


În ultimele luni am organizat în trei dimineți pe săptămână antrenamente sportive. Fiecare antrenament a avut și un subiect de lucru cu propria persoană, corelat cu tipul exercițiilor din ziua respectivă.

Artă și dezvoltare umană

Noua Acropolă Oradea

20 octombrie 2020


În ultimele luni am organizat o serie de trei ateliere de pictură corelate cu subiecte de dezvoltare umană.