x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK

Rezoluţiile O.I.N.A.

 

Afişează rezoluţiile pentru anul:

 

 

DECIZIA ADUNĂRII GENERALE ORDINARE A O.I.N.A. DIN 23 MARTIE 2023

DECLARAȚIA GENERALĂ

Adunarea Generală a OINA aprobă:

  1. În fața suferinței prin care trec popoarele implicate în conflictul armat dintre Ucraina și Rusia, Organizația Internațională Noua Acropolă deploră întreaga acțiune armată și pledează pentru soluționarea pe cale pașnică a problemelor.  În acest sens, voluntarii O.I.N.A., din toate sediile sale, din întreaga lume, continuă colaborarea pentru a ameliora, în măsura posibilului, situația dură care afectează deja mii de oameni. Noua Acropolă speră ca acest conflict să se rezolve cât mai curând posibil și dorește ca pacea să fie restabilită în cel mai scurt timp.

  2. Este de semnalat contribuția O.I.N.A., în cursul anului 2022, cu privire la Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (ODD) propuse de Organizația Națiunilor Unite, în special ODD. 4, despre Educația de Calitate; ODD 15, despre Viața ecosistemelor terestre; ODD. 16, despre Pace și Justiție și ODD. 17, despre parteneriatele pentru atingerea obiectivelor. Adunarea Generală a reiterat necesitatea ca activitățile ce se vor desfășura în acest an să aibă în vedere o preocupare umană și pedagogică, astfel încât schimbarea conștiinței individuale și colective să devină prioritară în fața problemelor cu care se confruntă lumea.

  3. Ies în evidență activitățile de voluntariat desfășurate în diferite centre ale O.I.N.A. din lume, dintre care se pot menționa suportul oferit celor aflați în nevoie, protecția mediului înconjurător, plantarea de arbori, ajutorarea persoanelor în vârstă, protecția persoanelor fără adăpost, cantine de solidaritate de care beneficiază persoanele fără resurse, acțiuni de furnizare a energiei din surse ne-poluante și la prețuri accesibile în diferite centre rurale din Europa și America, programe de educație pentru sănătate și sport în vederea îmbunătățirii stilului de viață.

  4. Sunt invitate toate asociațiile naționale să continue acțiunea de promovare a Filosofiei. În mod special, se evidențiază continuitatea în munca realizată de mai bine de 15 ani pentru a marca Ziua Mondială a Filosofiei, desemnată la inițiativa UNESCO, eveniment care reunește anual eforturile a peste 400 de centre ale Organizației Noua Acropolă din întreaga lume. Ne facem ecoul mesajului transmis de Directorul General al UNESCO, cu ocazia acestei aniversări în 2022, pentru a semnala că: “în fața provocărilor contemporane de mare amploare, se impune re-evaluarea concepției noastre despre umanitate, luând în considerare în mod deschis toate punctele de vedere, în mod special în acest Deceniu Internațional al Limbilor Indigene, pentru a înțelege cum filosofiile indigene pot ajuta la schimbarea perspectivei asupra lumii și a formei noastre de a viață”.

  5. Se recomandă ca toate asociațiile să participe activ la comemorarea Zilei Internaționale a Mamei-Pământ, organizată în fiecare an la data de 22 aprilie. Adunarea Generală încurajează realizarea de activități care să promoveze și să valorizeze protejarea planetei Terra.

  6. Se reafirmă convingerea noastră că filosofia și accesul la cunoaștere nu trebuie să fie doar teoretice, ci este nevoie să aibă și un sens practic. Din această perspectivă, se subliniază munca formativă propusă tuturor ființele umane care se alătură asociațiilor noastre, prin intermediul unei formule pedagogice bazate pe filosofie, cultură și voluntariat. Această educație promovează respectul față de ceilalți, ca semn al unei adevărate conviețuiri, care ne face pe toți mai umani și mai toleranți.

  7. Adunarea Generală a apreciat disponibilitatea voluntarilor din O.I.N.A. de a ajunge în locurile devastate de dezastre și de a colabora cu organizațiile publice și private în acțiunile de căutare și salvare a supraviețuitorilor, așa cum s-a întâmplat în cazul cutremurelor care au afectat zone întinse din Siria și Turcia. Echipe bine antrenate și specializate și-au unit forțele cu voluntari din numeroase țări, contribuind cu bunăvoința și experiența lor.