x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK

Preşedintele internaţional

Carlos Adelantado Puchal - Președinte Internațional Noua Acropolă

Carlos Adelantado s-a născut la Castellón (Spania) la 1 ianuarie 1964.

Studiază filosofia la Universitate și această înclinație îl determină să cunoască Școala de filosofie a Organizației Noua Acropolă din orașul său, la vârsta de 19 ani, implicându-se cu entuziasm în studiile și activitățile acesteia. Va conduce acest sediu timp de 23 de ani, lansând proiecte de voluntariat cultural și social la Centrul Cultural Castalia. De asemenea, el a preluat coordonarea Organizației Noua Acropolă în zona Levante. În același timp, se dedică studiului și predării filosofiei, obținând gradul de „Specialist în Filosofia Orientului și Occidentului”, acordat de Organizația Noua Acropolă Internațională, cu sediul la Bruxelles.

A predat diferite discipline din programa Școlii de filosofie a Organizației Noua Acropolă timp de peste 30 de ani. De asemenea, a participat la congrese și conferințe, subliniind modalitatea de aplicare în practică a filosofiei și nevoia acesteia de a se concentra în mod special asupra problemelor lumii de astăzi.

În 2013 s-a mutat la Madrid, pentru a prelua conducerea Organizației Noua Acropolă din Spania și pentru a îndeplini responsabilități de coordonare la nivel național. Promovează activități de susținere a bogatului patrimoniu artistic și istoric al orașului Madrid, împreună cu alte proiecte culturale.

În 2017 a fost numit Președinte Internațional Adjunct al OINA, iar în 2020 Președinte Internațional, funcție pe care o deține în prezent.