x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK

Ziua Internațională a Cărții sărbătorită la Centrul pentru adolescenți al Primăriei

NOUA ACROPOLĂ TIMIșOARA

8 mai 2015

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Cărţii, decretată de UNESCO şi sărbătorită pe 23 aprilie, un grup de voluntari ai Asociaţiei Culturale Noua Acropolă a petrecut o după-amiază împreună cu adolescenții de la Centrul de tranzit pentru minori ”Sfântul Nicolae” din Timişoara.          

Pentru această întâlnire am pregătit un program care să-i aducă pe copii mai aproape de bogata şi frumoasa lume a cărţilor. Voluntarii au interpretat două scenete inspirate dintr-un basm din cultura chineză, Traista cu minuni, și dintr-unul din cultura arabă, Aladin şi lampa fermecată. Împreună cu cei mai mari am pornit într-o aventură în care am căutat comori ascunse printre paginile romanului Hobbitul de J. R. R. Tolkien, în cadrul unui joc pregătit special pentru ei.

Un moment special a fost atunci când copiii ne-au povestit despre prieteniile pe care le-au legat în cadrul Centrului şi ne-au dezvăluit o parte din visurile pe care le au pentru când vor fi mari.

La plecare, am dăruit copiilor rechizite şi fructe și am îmbogăţit biblioteca pe care am construit-o pentru ei anul trecut.