x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK

Noua Acropolă la ONGFest 2015

NOUA ACROPOLĂ BUCUREșTI

16 mai 2015

Sărbătoarea ONG-urilor ne-a adus și în acest an în parcul Herăstrău, unde, sub genericul „Sădim idei. Comunităm” i-am sărbătorit pe acei oameni care, indiferent de circumstanțe, se implică pentru a realiza ceva valoros pentru comunitatea lor.

La standul Noii Acropole le-am vorbit vizitatorilor despre importanța voluntariatului, iar activitățile noastre interactive – 5 minute de filosofie, puzzle și concurs pe teme de filosofie – le-au arătat modul în care putem aplica în viață ideile filosofice, ca soluții pentru problemele umane contemporane.

Pe scena festivalului, acropolitanii au susținut două reprezentații cu piesa de teatru de păpuși Povestea lui Momo. Copii și părinți deopotrivă au urmărit povestea fetiței Momo, care le redă oamenilor timpul furat de „oamenii cenușii” și îi ajută să regăsească valori precum prietenia, compasiunea și dragostea.

Un alt moment artistic a fost prezentarea pe scenă a piesei de teatru Școala de filosofie, în care două tinere din ziua de astăzi, caută răspunsuri la întrebările esențiale ale vieții. Răspunsurile le sunt date chiar de marii filosofi care coboară de pe planșele unei expoziții și le prilejuiesc o întâlnire cu ideile valoroase ce îi pot călăuzi în viață.