x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK

Aprilie - luna dedicată Zilei Pământului

NOUA ACROPOLĂ BUCUREșTI

21 aprilie 2022

Organizația Noua Acropolă a dedicat luna aprilie sărbătoririi Zilei Mondiale a Pământului, aniversată anual în data de 22 aprilie.Organizația Noua Acropolă a dedicat luna aprilie sărbătoririi Zilei Mondiale a Pământului, aniversată anual în data de 22 aprilie.

Cu această ocazie, Noua Acropolă București a organizat o serie de acțiuni menite să ne amintească importanța protejării planetei și a tuturor formelor de viață găzduite de aceasta.

Prima acțiune a fost o vizită ghidată în Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” din București. Am vizitat muzeul grădinii, serele dar și parcul, am învățat multe despre plante, despre biotopul din țara noastră, despre diversitatea lumii vegetale, am admirat florile primăverii și exuberanța palmierilor, orhideelor și a cactușilor. Gazdele noastre ne-au răspuns la multe întrebări și au fost gata să ne ofere sfaturi pentru îngrijirea plantelor de apartament sau cultivarea lor în grădină.

Am revenit în Grădina Botanică, de data aceasta pentru a ajuta la întreținerea ei, așa cum am început să o facem periodic, oferind o mână de ajutor acolo unde este nevoie. De această dată am lucrat în grădina istorică, un spațiu unde am pregătit terenul și am însămânțat legume care existau pe teritoriul țării noastre încă din timpurile străvechi. Vom continua aceste acțiuni utile și plăcute și în lunile următoare.

O altă activitate a fost un tur ghidat în Parcul Natural Văcărești, cel mai mare spațiu verde din București și prima arie naturală protejată urbană din România. Spre deosebire de un parc urban obișnuit, o arie naturală protejată implică elemente de conservare a biodiversității, de educație de mediu în natură și are un rol esențial în procesul de adaptare a orașelor la schimbările climatice. Beneficiile petrecerii timpului într-o zonă cu natură veritabilă sunt multiple: tensiunea arterială scade, atenția este mai puternică și dirijată, sănătatea sistemului imunitar se îmbunătățește, apar emoțiile pozitive. Am întâmpinat primăvara în mijlocul naturii, ne-am bucurat de spectacolul păsărilor, de o plimbare în aer curat și de compania celorlalți membrii și simpatizanți ai Noii Acropole.

Alte evenimente dedicate Zilei Pământului au fost conferințele susținute pe canalul de youtube Noua Acropolă România și pe pagina de Facebook Noua Acropolă București.

„Ce putem învăța de la Natură?” a fost prima temă prezentată. Natura a fost privită de marii înțelepți de-a lungul timpului ca o mare ființă vie. Ea este plină de lecții foarte valoroase, de mesaje înțelepte din care avem multe de învățat. Trebuie doar să-i facem loc în viața, în mintea și în inima noastră. Când intrăm în contact cu ea, să o privim cu atenție și o vom înțelege. Nu este nevoie de multe cuvinte și explicații: exemplul ei va fi cea mai bună carte de învățătură.

Cea de-a doua conferință va avea loc sâmbătă, 30 aprilie de la ora 11:00 online, pe pagina de facebook Noua Acropolă București și are la bază cartea profesorului Jorge Angel Livraga „Spiritele elementale ale Naturii”.