Ştiri recente

Indienii Nord-Americani

Noua Acropolă Oradea

11 mai 2018


În această seară, 9 mai 2018, la sediul Noii Acropole a avut loc prezentarea Indienii din America de Nord. S-a pornit cu lecturarea a două scrisori ale șefilor de trib. Acestea au cuprins idei de pace și conviețuire cu oamenii și natura.

Dezbateri filosofice toamnă 2017-primăvară 2018

Noua Acropolă Cluj-Napoca

10 mai 2018


Încă din toamna trecută am început să organizăm dezbateri filosofice pe diverse teme, pornind de la ideile marilor filosofi. Aceste activități s-au bucurat de un mare interes din partea publicului clujean și ne-au oferit oportunitatea să readucem în actualitate concepte ca libertatea interioară, curaj, dreptate, dragoste și multe altele. Am stat până acum De vorbă cu Platon despre: suflet, dreptate, dragoste și fericire, dar și cu filosofii stoici Marcus Aurelius, Seneca și Epictet, iar in continuare am pregătit o serie de discuții despre valorile eroilor mitologici din diverse culturi.  

Atelier de pictură egipteană și aztecă

Noua Acropolă Cluj-Napoca

9 mai 2018


Anul acesta am avut mai multe ocazii să ne întâlnim cu vechi simboluri din culturile Egiptului antic și a Americii precolumbiene. Am încercat să deslușim puțin din istoria acestor civilizații fascinante, dar și să identificăm unele canoane pe care le ultilizau în arta lor, prin intermediul atelierelor de pictură pe care le-am organizat în fiecare lună la sediul nostru din Cluj-Napoca.

Brâncuși, o poveste fără sfârșit

Noua Acropolă Oradea

27 aprilie 2018


În 26 aprilie 2018, a avut loc prelegerea filosofică Brâncuși, o poveste fără sfârșit, organizată de Noua Acropolă, în colaborare cu Biblioteca Județeană „Gh. Șincai”. Brâncuși este văzut, în general, ca părintele sculpturii moderne, probabil sub inspirația ideii că „Arta trebuie să apropie, iar nu să depărteze; să umple, iar nu să sape prăpăstii în bietele noastre spirite, şi aşa destul de răscolite de întrebări.”

Activitățile toamnei

Noua Acropolă Oradea

21 aprilie 2018


Orice pas pe drumul cunoașterii începe prin a căuta și a descoperi răspunsuri practice la întrebări esențiale despre sensul vieții. Pentru a ne transforma în persoane mai bune, care conviețuiesc armonios cu cei din jur și dau viață prin acțiune ideilor care le inspiră, este nevoie să ne ghidăm după principii valoroase.

Prelegere filosofică: Nikola Tesla

Noua Acropolă București

6 martie 2018


Marți 27 februarie, la Biblioteca Metropolitană București, conf. Sorin Jianu a susținut o prezentare despre savantul Nikola Tesla.

Prelegere filosofică și proiecție de film: Etruscii

Noua Acropolă București

2 martie 2018


Marți, 13 februarie, la Biblioteca Metropolitană București, ne-am întâlnit cu o civilizație veche, etruscii, în prezentarea susținută de conferențiarul Georgeta Iancso urmată de o proiecție de film.

Acțiune socio-umanitară la copiii din Dor Mărunt, jud. Călărași

Noua Acropolă București

1 martie 2018


Duminică 25 februarie ne-am întâlnit din nou cu copiii din comuna Dor Mărunt, jud. Călărași, alături de cadrele didactice și doamna directoare Mariana Stan, care ne-au primit, ca de fiecare dată, cu brațele deschise.

Giordano Bruno - despre libertatea conștiinței

Noua Acropolă București

28 februarie 2018


În week-end-ul 17-18 februarie am adus un omagiu filosofului Renașterii Giordano Bruno, care în data de 17 februarie 1600 a murit apărând un ideal - libertatea conștiinței, libertatea de a gândi și a exprima Adevărul.

Conferințele filosofice au reînceput

Noua Acropolă Constanța

9 februarie 2018


Duminică 28 ianuarie am deschis programul de primăvară-vară de conferințe publice, aducând în atenția publicului tema timpului, a destinului și a formării caracterului în cadrul prelegerii „Despre Timp și Destin” susținută de prof. Adrian Tudose.

Ateliere de cadouri

Noua Acropolă Constanța

14 ianuarie 2018


Sărbătorile de iarnă ne-au oferit oportunitatea de a cultiva frumosul realizând cadouri pentru cei dragi.

Ziua Mondială a Filosofiei

Noua Acropolă Constanța

11 ianuarie 2018


În luna noiembrie am celebrat Ziua Mondială a Filosofiei, sub motto-ul „Filosofia - arta de a trăi”.