Adu-ţi aminte, forţa interioară este cea care trage sforile; acolo sălăşluieşte puterea de a convinge, acolo e viaţa – acolo e cel care trebuie să aibă un cuvânt de spus, adevăratul bărbat.

Marcus Aurelius

Adu-ţi aminte, forţa interioară este cea care trage sforile; acolo sălăşluieşte puterea de a convinge, acolo e viaţa – acolo e cel care trebuie să aibă un cuvânt de spus, adevăratul bărbat.

Marcus Aurelius

Ştiri recente

Despre frumusețe și armonie


de Noua Acropolă București, în 23 martie 2017

În luna martie, am dedicat un week-end Frumuseții și armoniei.

citeşte mai mult »

Interpretarea esoterică a "Primăverii" lui Botticelli


de Noua Acropolă Oradea, în 21 martie 2017

Sâmbătă, 18 martie, a avut loc prelegerea filosofică Interpretarea ezoterică a ”Primăverii” lui Botticelli susținută de Andreea Neacșu, responsabilul filialei orădene a Organizației Noua Acropolă. În prezentare s-a oferit o interpretare a temelor prezente în capodoperă, Zefirul care o răpește pe nimfa Chloris, transformarea acesteia într-un boboc de floare și apoi în Floris – Primăvara. În această ipostază ea oferă din abundență florile pe care le ține în mâini. Este asemuită omului autentic care se trezește pentru Adevăr, Dreptate, Cunoaștere, Frumos, realizând astfel opera alchimică a transmutării Plumbului în Aur.

citeşte mai mult »

Filosofia oferă răspunsuri


de Noua Acropolă Arad, în 7 martie 2017

În luna februarie, Asociația Culturală Noua Acropolă a deschis seria de prelegeri filosofice a acestui an printr-o prezentare „De ce mint oamenii? De ce se tem oamenii?” care a expus publicului prezent în sala Concordia a Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” o abordare asupra psihicului uman din perspectiva filosofiei în manieră clasică.

citeşte mai mult »

Despre echilibrul personal


de Noua Acropolă Oradea, în 6 martie 2017

În 25 februarie, cu ocazia aniversării a trei ani ai filialei orădene a Noii Acropole, a avut loc conferința intitulată Despre echilibrul personal, susținută de Andreea Neacșu.Omul este probabil creatura cea mai ispitită de jocurile vieții, alergând după adevăruri de o clipă crezând că acestea sunt totul. Avem nevoie să putem alege just și pentru a face acest lucru trebuie să avem încredere în noi înșine. Cum se cultivă aceasta? Câteva idei au fost oferite în cadrul prezentării.

citeşte mai mult »

Ziua de Dragobete la Centrul de zi pentru vârstnici


de Noua Acropolă Timișoara, în 27 februarie 2017

24 februarie, ziua lui Dragobete, zeul veseliei și al iubirii! În această zi de sărbătoare, i-am vizitat pe prietenii noștri, Bunicii, de la Centrul de zi “Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril”.

citeşte mai mult »

Prelegere filosofică - Pericolele rasismului


de Noua Acropolă Timișoara, în 23 februarie 2017

Prelegerea filosofică Pericolele rasismului, susținută de Monica Varga, a pus sub lupa înțelegerii inteligente și profunde rasismul, ca produs al modernității, dar care putem spune că nu a făcut și nu va face niciodată parte din gena umană, indiferent de forma, înălțimea și culoarea pe care ar lua-o aceasta, în orice colț al planetei.  

citeşte mai mult »

LEGILE VIEȚII


de Noua Acropolă Constanța, în 29 ianuarie 2017

Duminică 29 ianuarie am invitat constănțenii la o nouă întâlnire cu filosofia practică în cadrul conferinței Legile Vieții. Pentru că suntem oameni și ne întrebăm cine suntem și ce oportunități ne oferă această mare călătorie, numită viață.

citeşte mai mult »

Prelegere filosofică: Poți fi erou astăzi?


de Noua Acropolă Oradea, în 15 ianuarie 2017

În 12 ianuarie s-a desfășurat la Cetatea Oradea o conferință despre eroism în actualitate. Au fost prezentate două teme esențiale în spațiul european: legenda regelui Arthur și mitul lui Heracle. În cadrul prezentărilor au fost oferite câteva interpretări bazate pe filosofie  despre mesajul cuprins în evenimentele celor două tematici și a felului în care eroismul poate fi trăit astăzi în viața de zi cu zi. 

citeşte mai mult »

Reîntâlnire cu copiii de la Școala de Surzi nr. 1 din București


de Noua Acropolă București, în 04-01-2017

Duminică 11 decembrie 2016, un grup de 11 membrii din Noua Acropolă București, alături de alți nouă simpatizanți au vizitat copiii de la Școala de surzi nr.1 din cartierul Dămăroaia.

citeşte mai mult »

Grecia Antică la Centrul de Zi


de Noua Acropolă Oradea, în 23 decembrie 2016

În data de 20 decembrie, copiii de la Centrul de zi au intrat în atmosfera Greciei Antice, reîntregind macheta Partenonului Acropolei din Atena. Proiectul continuă în luna ianuarie cu colorarea fațadelor – așa cum se presupune că au fost pictate în Antichitate.

citeşte mai mult »

AnoTimpul Dăruirii


de Noua Acropolă Timișoara, în 21 decembrie 2016

În prag de Sărbători, voluntarii Noii Acropole au inițiat o serie de acțiuni puse sub semnul AnoTimpul Dăruirii, din dorința de a aduce cât mai multă bucurie în inimile celor în nevoi.

citeşte mai mult »

Teatru de păpuși: Momo și hoții de timp


de Noua Acropolă Oradea, în 20 decembrie 2016

În data de 17 și 18 decembrie, sâmbătă și duminică, a avut loc spectacolul „Momo și hoții de timp”, teatru de păpuși dedicat copiilor mai mici și mai mari, dar și adulților, prezentat de Noua Acropolă Oradea. Voluntarii organizației, participanți la cursurile de filosofie, au fost inspirați de spusele lui Platon, că ar fi indicat ca cei mici să trăiască înconjurați de exemple pozitive, de povești cu tâlc, de legende și mituri care să le fie modele bune de pus în practică în multe dintre momentele trăite în aventura numită viață, pentru a alege această poveste.

citeşte mai mult »