Adu-ţi aminte, forţa interioară este cea care trage sforile; acolo sălăşluieşte puterea de a convinge, acolo e viaţa – acolo e cel care trebuie să aibă un cuvânt de spus, adevăratul bărbat.

Marcus Aurelius

Adu-ţi aminte, forţa interioară este cea care trage sforile; acolo sălăşluieşte puterea de a convinge, acolo e viaţa – acolo e cel care trebuie să aibă un cuvânt de spus, adevăratul bărbat.

Marcus Aurelius

Ştiri recente

Expoziție de reproduceri arheologice


de Noua Acropolă Oradea, în 21 aprilie 2017

Sâmbătă și duminică, 8-9 aprilie, am oferit ocazia orădenilor să viziteze expoziția de reproduceri arheologice din cadrul târgurilor de Paște organizate de Librăria R&R și Moszkva Caffe. De asemenea, s-au organizat ateliere de pictură și s-a oferit ocazia unei lecturi filosofice a cărților din editura Noua Acropolă

citeşte mai mult »

Atelier de Ikebana


de Noua Acropolă Constanța, în 18 aprilie 2017

Sâmbătă 8 aprilie ne-am apropiat de flori și de frumusețea pe care ne-o evocă, în cadrul Atelierului de Ikebana. Prin intermediul acestei arte ne-am străduit să transformăm florile în mesagere ale unor sentimente și valori nobile.

citeşte mai mult »

Prezentare de carte - Jocurile Mayei


de Noua Acropolă Timișoara, în 10 aprilie 2017

La trecerea între Mărțișor și Prier, librăria Esotera a găzduit în spațiul său primitor, prezentarea în două părți a cărții Jocurile Mayei, scrisă de d-na prof. Delia Steinberg Guzman și apărută la editura Noii Acropole.

citeşte mai mult »

Acţiune ecologică în Giroc sau despre conștientizarea că avem datoria de a păstra Natura curată și frumoasă


de Noua Acropolă Timișoara, în 7 aprilie 2017

La instalarea primăverii, Natura se reînnoiește prin impulsul unor Legi de ea cunoscute, iar noi oamenii ne bucurăm de impulsul ei regenerator, de noua viață ce ia naștere.  

citeşte mai mult »

Prelegeri filosofice de primăvară: Arhetipul Doamnei și Arhetipuri masculine


de Noua Acropolă Timișoara, în 1 aprilie 2017

Odată cu începutul primăverii, am propus două prelegeri filosofice ce au privit în mod filosofic aspectele complementare feminin-masculin: Arhetipul Doamnei, susținută de Iulia Pantelimon și Arhetipuri masculine, prezentată de Laurențiu Plăcintă.

citeşte mai mult »

Fiecare om poate fi un artist!


de Noua Acropolă Arad, în 31 martie 2017

Fiecare om poate fi un artist! Bineînțeles, dar cum? În perioada 24-26 martie, Asociația Culturală Noua Acropolă și muzeul arădean au oferit publicului din oraș posibilitatea reîntâlnirii cu acele valori clasice, ale sufletului, care stau la baza atât a artei plastice, cât și cele care fac parte din fundamentul filosofiei - Arta de a trăi, în cadrul evenimentului Arta Renașterii interioare.

citeşte mai mult »

Noua Acropolă a dat valoare lucrurilor realizate manual la târgul Artisans Bazaar


de Noua Acropolă Timișoara, în 30 martie 2017

La mijloc de februarie, Noua Acropolă Timişoara a participat la târgul Artisans Bazaar organizat de Noi Re-Creăm la Porto Arte.  

citeşte mai mult »

Conferințe de primăvară


de Noua Acropolă Constanța, în 26 martie 2017

Giordano Bruno este unul dintre eroii umanității, care a contribuit la eliberarea lumii occidentale din lanțurile fricii și ale dogmatismului ignorant, învățându-i pe oameni să gândească cu propria minte. Noua Acropolă Constanța a celebrat duminică 19 februarie amintirea acestui gânditor prin conferința Filosofia lui Giordano Bruno.

citeşte mai mult »

Despre frumusețe și armonie


de Noua Acropolă București, în 23 martie 2017

În luna martie, am dedicat un week-end Frumuseții și armoniei.

citeşte mai mult »

Interpretarea esoterică a "Primăverii" lui Botticelli


de Noua Acropolă Oradea, în 21 martie 2017

Sâmbătă, 18 martie, a avut loc prelegerea filosofică Interpretarea ezoterică a ”Primăverii” lui Botticelli susținută de Andreea Neacșu, responsabilul filialei orădene a Organizației Noua Acropolă. În prezentare s-a oferit o interpretare a temelor prezente în capodoperă, Zefirul care o răpește pe nimfa Chloris, transformarea acesteia într-un boboc de floare și apoi în Floris – Primăvara. În această ipostază ea oferă din abundență florile pe care le ține în mâini. Este asemuită omului autentic care se trezește pentru Adevăr, Dreptate, Cunoaștere, Frumos, realizând astfel opera alchimică a transmutării Plumbului în Aur.

citeşte mai mult »

Filosofia oferă răspunsuri


de Noua Acropolă Arad, în 7 martie 2017

În luna februarie, Asociația Culturală Noua Acropolă a deschis seria de prelegeri filosofice a acestui an printr-o prezentare „De ce mint oamenii? De ce se tem oamenii?” care a expus publicului prezent în sala Concordia a Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” o abordare asupra psihicului uman din perspectiva filosofiei în manieră clasică.

citeşte mai mult »

Despre echilibrul personal


de Noua Acropolă Oradea, în 6 martie 2017

În 25 februarie, cu ocazia aniversării a trei ani ai filialei orădene a Noii Acropole, a avut loc conferința intitulată Despre echilibrul personal, susținută de Andreea Neacșu.Omul este probabil creatura cea mai ispitită de jocurile vieții, alergând după adevăruri de o clipă crezând că acestea sunt totul. Avem nevoie să putem alege just și pentru a face acest lucru trebuie să avem încredere în noi înșine. Cum se cultivă aceasta? Câteva idei au fost oferite în cadrul prezentării.

citeşte mai mult »