x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK

Ziua Pământului

EVENIMENT CU INTRARE LIBERĂ

sediul Noua Acropolă Oradea, Bv. Republicii, nr. 64 (zona Piata București/Gară): Miercuri, 20 aprilie 2022

 

Mai multe informaţii şi înscrieri la datele de contact:

0755 292 542

na-oradea@noua-acropola.ro

În 20 aprilie, de la ora 19:00, vă invităm să reflectăm împreună asupra ideilor prezentate în cartea Viața secretă a copacilor, urmărind în discuțiile noastre și tema: ”cum putem înțelege mai bine propria noastră viață înțelegând pădurea?”

Evenimentul este organizat cu ocazia Zilei Pământului. În fiecare an pe data de 22 aprilie celebrăm Ziua Pământului pentru a ne reaminti că planeta Pământ și ecosistemele sale ne oferă condițiile necesare pentru întreținerea vieții. Ziua Planetei Pământ a fost declarată sărbătoare oficială de către Organizația Națiunilor Unite (ONU), în anul 2009.

Despre cartea propusă: ”În cartea de față, renumitul pădurar Peter Wohlleben ne dezvăluie crâmpeie din viața secretă a copacilor, scoțând la iveala detalii uluitoare despre aceștia: copacii au memorie, comunică între ei, simt durerea și pot chiar să facă insolație sau, pe măsură ce înaintează în vârstă, să le apară riduri.

Anumiți copaci, cum ar fi stejarii, comunică prin mesaje olfactive: atunci cănd un exemplar e atacat, emană anumite substanțe prin care-și avertizează semenii din imediata apropiere. Alții produc în decurs de câteva minute seve amare, care alungă insectele.

În pădure se petrec cele mai uluitoare lucruri: copacii comunică între ei. Nu doar că au grijă cu multa dragoste de puieți, ci îngrijesc cu atenție vecinii bolnavi sau bătrâni. Copacii au senzații, sentimente, memorie. Incredibil, dar adevărat! ”