x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK

Responsabilitatea, povară sau depășirea limitelor?

EVENIMENT CU INTRARE LIBERĂ

Biblioteca Județeană Octavian Goga din Cluj, sala et.3: Joi, 25 noiembrie 2021

 

Mai multe informaţii şi înscrieri la datele de contact:

0740.066.658

na-cluj@noua-acropola.ro

Vă invităm joi la ultimul dialog filosofic pe care l-am dedicat Zilei Internaționale a Filosofiei. Tema discuției va fi responsabilitatea și vom apela pentru aflarea răspunsurilor la gândurile împăratului roman Marcus Aurelius.
Reprezentat al stoicismului imperial, Marcus Aurelius și-a asumat responsabilitățile ce i-au revenit prin poziția sa, prin învățătura primită și prin propriul său destin. Lăsându-ne inspirați de acest frumos model din istorie, cum ar trebui să înțelegem responsabilitatea? Ce este ea și când ar trebui să ne-o asumăm? Mai mult, de ce fugim de responsabilități?

“Dăcă-ți îndeplinești menirea clipei de față, urmând calea dreptei rațiuni, cu ardoare, cu tărie, cu bunădispoziție, fără să te lași abătut de nici o preocupare lăuntrică, dacă păstrezi curată partea divină existentă în tine, ca și cum ar trebui să o restitui chiar în această clipă, dacă aderi cu tărie la acest gen de viață, fără să râvnești nimic și fără să te temi de nimic, mulțumit că în clipa prezentă îți desfășori activitatea potrivit naturii și că pui o eroică sinceritate, în vorbele și accentele tale, vei trăi ca un om fericit.” (Marcus Aurelius, “Către sine”)

Evenimentul este gratuit, se va desfășura la Biblioteca Județeană “Octavian Goga”, sala de la et. 3 din Cluj-Napoca și va fi organizat într-un format hibrid. Atât pentru prezența fizică cât și pentru a primi linkul către accesul online vă rugăm să vă înscrieți la adresa de e-mail na-cluj@noua-acropola.ro sau la numărul de tel. 0720282748.
Vă așteptăm!