x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK

Cine sunt eu? - răspunde Cicero

EVENIMENT CU INTRARE LIBERĂ

Biblioteca Județeană Octavian Goga Cluj: Miercuri, 1 februarie 2023

 

Mai multe informaţii şi înscrieri la datele de contact:

0740.066.658

na-cluj@noua-acropola.ro

“Timpul are multe fețe misterioase...Este sigur că există un timp pentru fiecare în parte, dar și un mare timp care ne cuprinde pe toți.” (Ivo Ivanovici)

Poate fi lent sau rapid, liniar sau ciclic, cronologic sau psihiologic, însă indiferent de valența pe care i-o dăm într-un moment sau altul al vieții, timpul înseamnă oportunitate. Fiecarea acțiune din prezent poartă semințele viitorului.
Cicero, însemnat orator roman, vorbea despre faptul că omenirea are un destin unic, iar fiecare dintre noi trebuie să-și recunoască locul în istorie.
Cine suntem în raport cu timpul capătă o rezonanță mult mai amplă, care iese din limitele individuale și ne pune în fața unor întrebări legate de sensul întregii familii umane. Care este locul fiecăruia dintre noi în marele carusel al istoriei? Este vreo legătură între evenimentele din trecut și ceea ce trăim în prezent?
Miercuri, 1 februarie de la ora 18:30, vă invităm la ultimul dialog filosofic din acest ciclu. În cadrul acestei întâlniri vom încerca să înțelegem puțin mai bine mecanismele istoriei prin diferite perspective legate de timp. Vă așteptăm!