x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK
Urmariţi-ne şi pe pe mediile sociale:

╚Üin├ónd cont de gravitatea ╚Öi imprevizibilitatea modului de r─âsp├óndire a actualei epidemii de coronavirus (COVID-19), ├«ncep├ónd cu ziua de vineri, 13.03.2020, se ├«ntrerupe p├ón─â ├«n 30.04.2020 (cu posibilitatea prelungirii perioadei de ├«ntrerupere) desf─â╚Öurarea tuturor activit─â╚Ťilor publice (conferin╚Ťe, expozi╚Ťii, mese rotunde, conversa╚Ťii filosofice, ac╚Ťiuni de voluntariat social sau de ecologie etc.), precum ╚Öi a cursurilor ╚Öi a altor forme de activitate pentru grupuri de participan╚Ťi ├«n spa╚Ťiile externe ╚Öi ├«n interiorul tuturor sediilor NA ├«n Rom├ónia (Bucure╚Öti, Arad, Cluj Napoca, Constan╚Ťa, Ia╚Öi, Oradea ╚Öi Timi╚Öoara). Vom ├«ncerca s─â p─âstr─âm leg─âtura prin mijloace de comunicare electronice ╚Öi, dac─â situa╚Ťia de criz─â se va prelungi, vom asigura continuitatea cursurilor (╚Öi, ├«n m─âsura posibilului, a altor forme de colaborare) cu ajutorul mijloacelor de comunicare audio-vizual─â existente (Skype etc.).

V─â rug─âm s─â ne contacta╚Ťi pentru toate informa╚Ťiile suplimentare.

Ivo Ivanovici, director.

Redirecţionează 2% din impozitul pe venit

Fiecare dintre noi poate alege felul în care doreşte să fie cheltuită o parte din impozitul său plătit statului. Acest lucru este posibil prin intermediul prevederii 2% din Codul Fiscal care oferă contribuabililor persoane fizice opţiunea de a direcţiona 2% din impozitul pe venit, plătit statului în anul anterior, către o organizaţie non-guvernamentală. În acest fel putem sprijini sectorul non-profit şi putem susţine dezvoltarea societăţii civile şi a spiritului de voluntariat. E o formă de implicare în viaţa comunităţii din care facem parte, sprijinind acele ONG-uri care contribuie la îmbunătăţirea vieţii culturale şi la impulsionarea responsabilităţii sociale şi a spiritului civic.

Organizaţia Internaţională Noua Acropolă este o organizaţie nonguvernamentală, cu profil cultural şi umanist. Din momentul întemeierii sale, în anul 1957 de către prof. Jorge Angel Livraga, Asociaţia Culturală Noua Acropolă s-a preocupat să asigure tinerilor o cât mai completă formaţie filosofică, adaptată la cerinţele epocii actuale, într-un cadru independent şi străin de orice influenţă religioasă, politică şi socio-economică, în încercarea de a recupera idealul clasic al Filosofiei, calea către o existenţă mai umană şi mai profundă. Astfel prin intermediul cursurilor şi al activităţilor desfăşurate se propune o întâlnire cu ideile filosofice prezentate ca soluţii reale în faţa problemelor cotidiene, ca instrumente de autocunoaştere şi de identificare a mijloacelor prin care se poate trăi o viaţă mai autentică.Considerăm că voluntariatul este o modalitate prin care ne putem asuma responsabilitatea faţă de societate! Pentru anul 2019 ne propunem să desfăşurăm un număr cât mai amplu de activităţi prin care să aducem un aport societăţii noastre, prin care să susţinem educaţia şi voluntariatul, prin care să promovăm cultura şi filosofia ca mod de viaţă, prin care să impulsionăm responsabilitatea socială şi spiritul civic. Dacă consideraţi valoroase acţiunile noastre şi doriţi să ne sprijiniţi iniţiativele, una dintre posibilităţi este să alegeţi să directionaţi cei 2% din impozitul pe venit Asociaţiei Culturale Noua Acropolă.

Vă mulţumim pentru sprijin!

Descarcă formularul pentru a redirecţiona 2% din impozit: