x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK

Ziua Pământului marcată prin activități dedicate naturii în filialele Asociației Noua Acropolă din România.

NOUA ACROPOLĂ CLUJ-NAPOCA

12 mai 2022

Pe parcursul întregii luni aprilie 2022, filialele Asociației Noua Acropolă din România s-au implicat în acțiuni diverse ce au avut în centru grija pentru natură și pentru viețuitoarele ei.

Activitățile au fost diverse – de la plantarea de copaci pentru a stabiliza solul în zonele cu risc de alunecări de teren (filialele Cluj-Napoca, Timișoara), la curățarea siturilor arheologice din centrul vechi al Constanței sau la curățarea pădurii de deșeuri, urmată de organizarea unei hore, dans simbolic ce semnifică unirea dintre oameni și cea a omului cu Natura (filiala Iași). Nu i-am uitat nici pe prietenii necuvântători, voluntarii din Constanța participând la amenajarea unui adăpost pentru câini.

Pentru a ajuta Natura, este nevoie mai întâi să o cunoaștem și să o înțelegem. În acest sens, în filiala Cluj-Napoca au fost susținute o conferință cu tema „Pământul, suport al vieții” și o dezbatere cu tema „Filosofie și voluntariat”, în filiala Oradea a avut loc conferința „Viața secretă a copacilor”, bazată pe cartea cu același nume iar la Timișoara a fost susținută o prelegere cu tema „Conectarea omului cu Natura”.

„Cea mai mare amenințare pentru planeta noastră este să credem că altcineva o va salva”, spunea Robert Swan, iar Sir David Attenborough menționa: „Îmi pare că natura este cea mai mare sursă de entuziasm; cea mai mare sursă de frumusețe vizibilă; cea mai mare sursă de interes intelectual. Este cea mai mare sursă pentru atât de multe lucruri în viață, încât ea face ca viața să merite trăită”.