Acțiune umanitară pentru educație de calitate
Noua Acropolă Constanța
03 martie 2025
Sâmbătă 14 decembrie 2024, voluntarii Noii Acropole Constanța au dus la bun sfârșit acțiunea umanitară de sprijinire a educației din mediile defavorizate.
Caliope, Erato și Eutrepe
Noua Acropolă Oradea
26 februarie 2025
Miercuri, 26 februarie 2025, la sediul din Oradea al Noii Acropole România a avut loc prezentarea a trei muze grecești: Caliope, Erato și Eutrepe. De asemenea, a fost celebrată și aniversarea a 11 ani ai filialei orădene.
Despre simplitate, ritm și măsură la Biblioteca Județeană Astra Sibiu
Noua Acropolă Sibiu
30 ianuarie 2025
Marți, 28 ianuarie 2025 am reluat seria conferințelor desfășurate de Asociația Culturală Noua Acropolă la Biblioteca Județeană Astra Sibiu. Tema propusă pentru acest început de an a fost “Despre simplitate, ritm și măsură”.
Polimnia, Melpomene și Thalia
Noua Acropolă Oradea
27 ianuarie 2025
Luni, 27 ianuarie 2025, la sediul din Oradea al Noii Acropole România a avut loc prezentarea a trei muze grecești: Polimnia, Melpomene și Thalia. S-a vorbit despre felul în care acestea ne aduc inspirație în viețile personale și despre capacitatea omului de a fi și privitorul spectacolului propriei vieți. Ca de-obicei, a fost realizată și o trecere în revistă a reprezentării muzelor în alte civilizații.
Ziua Mondială a Filosofiei aniversată la Constanța
Noua Acropolă Constanța
2024-11-21
Sub motto-ul În căutarea Înțelepciunii, voluntarii Noua Acropolă Constanța au propus publicului o serie de evenimente care să marcheze aniversarea Zilei Mondiale a Filosofiei.
Zilele Filosofiei la Noua Acropolă Bucuresti
Noua Acropolă București
23 decembrie 2024
În weekend-ul 23-24 noiembrie am organizat în sediul Asociației Noua Acropolă din București trei evenimente dedicate Zilei Mondiale a Filosofiei.
Clio - muza istoriei
Noua Acropolă Oradea
9 decembrie 2024
Luni, 9 decembrie, la sediul Comuniteca, Noua Acropola România - Oradea a susținut prezentarea Clio - muza istoriei. Au fost prezentate idei despre reprezentarea muzei în diverse culturi, modalitățile de prezentare a istoriei și semnificația miturilor universale.
Ziua Filosofiei la Noua Acropolă Sibiu
Noua Acropolă Sibiu
13 decembrie 2024
Luni, 25 noiembrie, Noua Acropolă Sibiu a organizat la Biblioteca Județeană Astra Sibiu masa rotundă cu tema: Ce ne unește și ce ne separă? Cum să creăm legături autentice în lumea modernă? Evenimentul a fost dedicat Zilei Mondiale a Filosofiei, desfășurată în acest an sub genericul „Unitate în diversitate”.
Zilele Filosofiei, ediția a XV-a, IDEI ILUMINISTE, REFLECȚII MODERNE: Conferință - Cum dezvoltăm busolă morală? După etica lui Kant
Noua Acropolă Timișoara
23 noiembrie 2024
Zilele Filosofiei 2024: Am încheiat evenimentul nostru, sâmbătă 23 noiembrie, printr-o conferință despre relația omului modern cu etica pe baza filosofiei lui Immanuel Kant.
Zilele Filosofiei, ediția a XV-a, IDEI ILUMINISTE, REFLECȚII MODERNE: Conferință - Peisajul filosofic al iluminismului
Noua Acropolă Timișoara
21 noiembrie 2024
Zilele Filosofiei 2024: Joi, 21 noiembrie, chiar de Ziua Mondială a Filosofiei am susținut o conferință despre peisajul filosofic al iluminismului.
Zilele Filosofiei, ediția a XV-a, IDEI ILUMINISTE, REFLECȚII MODERNE: Dialog filosofic - Nuanțele Libertății
Noua Acropolă Timișoara
19 noiembrie 2024
Zilele Filosofiei 2024: Marți, 19 noiembrie, am demarat celebrările Zilei Mondiale a Filosofiei printr-un dialog filosofic cu tema „Nuanțele Libertății”
Mitul peșterii - transformare și evoluție
Noua Acropolă Oradea
22 noiembrie 2024
Vineri, 22 noiembrie, la sediul Comuniteca, Noua Acropola România - Oradea a susținut prezentarea Mitul peșterii - transformare și evoluție. Evenimentul face parte din seria dedicată Zilei Mondiale a Filosofiei 2024. Au fost discutate idei despre simbolistica mitului din perspectiva individuală și a societății.