x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK

Seneca: despre o viață fericită

EVENIMENT CU INTRARE LIBERĂ

Pagina de facebook Noua Acropola Cluj: Duminică, 12 iulie 2020

 

Mai multe informaţii şi înscrieri la datele de contact:

0740.066.658

na-cluj@noua-acropola.ro

O viață împlinită e o viață trăită cu sens, care ne aduce liniște interioară și în care descoperim fericirea autentică. Filosofii stoici s-au preocupat de ceea ce înseamnă acest mod de a trăi și, pe măsură ce l-au practicat ei înșiși, au oferit din exemplul lor de viață, idei și tehnici care să îi ajute și pe ceilalți. Ideile lor sunt inspirație pentru psihologia modernă deoarece construiesc trăsăturile unui caracter puternic, stăpân pe sine, liber și sănătos.
Cu ajutorul stoicilor învățăm să recunoaștem ceea ce e cu adevărat important , ceea ce ține și nu ține de noi, să nu ne irosim timpul vieții, să ne cultivăm rațiunea și voința, să ne eliberăm de frici, de presiunea dorințelor și emoțiilor negative, pentru a trăi ceea ce aduce fericirea care nu ne părăsește niciodată - pacea interioară care vine din practica virtuțior.
Vă invităm să descoperim împreună mesajul valoros al stoicilor prin învățăturile lui Seneca, filosof și om de stat, dramaturg și educator, căci:
”Cel care vine la un filosof, în fiecare zi are câte un folos: se va întoarce acasă ori mai sănătos, ori mai apropiat de vindecare.”
 

Întâlnirea se va încheia cu prezentarea cursului de filosofie la care vă invităm să vă înscrieți

.

Vă așteptăm!