x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK
Urmariţi-ne şi pe pe mediile sociale:

Natură, filosofie şi prietenie la Dunăre

NOUA ACROPOLĂ TIMIșOARA

2 aprilie 2016

Nu ai nevoie de foarte multe ca să fii fericit... spune cântecul.

Ingredientele pe care le-am combinat într-un weekend frumos de început de martie petrecut la Clisura Dunării au fost: Natura, filosofia, muzica şi prietenia. Rezultatul a fost pe măsură: o gură de aer curat, prietenii noi şi sentimentul că pentru câteva momente timpul s-a oprit.

Am onorat aceste zile prin excursii pe care le-am organizat prin frumoasele locuri pe care Dunărea le-a creat prin munţi în drumul ei neobosit spre mare. Natura a fost generoasă cu noi şi ni s-a înfăţişat în peisaje minunate, iar noi pentru a o răsplăti am exersat recunoştinţa printr-o acţiune de ecologizare organizată ad-hoc.

Ideile filosofice au făcut parte din această excursie, prin cursurile la care am participat, care ne-au vorbit despre practica filosofiei în timpuri moderne şi despre înţelepciunea cuprinsă într-una din cărţile sacre ale Chinei – I Ching.

Seara am petrecut-o în acorduri de chitară ce au acompaniat cântecele corului acropolitan, am descoperit secretele jocului de Go şi de Seneth şi am adus în scenă câteva reprezentaţii artistice inspirate din teme filosofice presărate cu momente umoristice.

Sperăm să menţinem mereu vie prietenia dintre noi şi a noastră cu Natura.