x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK
Urmariţi-ne şi pe pe mediile sociale:

Festivalul artelor

NOUA ACROPOLĂ TIMIșOARA

28 iunie 2015

În perioada 8-14 iunie, Asociația Culturală Noua Acropolă a participat la Festivalul Artelor Timișorene, ediția 2015, organizat de Primăria Municipiului Timișoara.

Voluntarii asociației i-au întâmpinat pe participanți cu o varietate de ateliere creative și interactive. Atelierele de pictură egipteană și caligrafie japoneză i-au îndemnat pe participanţi să descopere cum atenția la detalii, răbdarea și cultivarea bunului gust pot face ca lucrurile ieșite din mâna lor să exprime frumosul. Atelierele de muzică și dans au transmis armonie, eleganță și ritm.

Ideile discutate în cadrul cercului de lectură Momo sau strania poveste despre hoții de timp au dezbătut modalitatea în care oamenii pot avea mai mult timp, dând valoare acțiunilor lor. Prelegerea filosofică Interpretarea esoterică a Primăverii lui Botticelli a inspirat prin câteva dintre ideile mișcării renascentiste italiene, mișcare care a modificat profund lumea din care facem parte. Piesa de teatru Mitul Peșterii, adaptare a celebrului mit al lui Platon din dialogul Republica a ridicat întrebări cu privire la condiţia actuală a fiinţei umane, publicul fiind invitat să se întrebe unde se află în peşteră sau deasupra ei.