x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK
Urmariţi-ne şi pe pe mediile sociale:

ARTIȘTI ȘI ARTIZANI LA STREET DELIVERY!

NOUA ACROPOLĂ TIMIșOARA

7 iulie 2016

Ediția din acest an a evenimentului Street Delivery a reunit artiști și artizani care cu pricepere și dăruire au adus meșteșugul lor la nivel de artă, ca o exteriorizare a frumosului din interior.

Voluntarii de la Noua Acropolă i-au întâmpinat pe cei interesați să deprindă un meșteșug cu diverse ateliere, menite să reînvie vechi tradiții.

Astfel, tinerii participanți ai atelierului CREEAZĂ-ŢI PROPRIA PĂPUŞĂ! au realizat păpuși din materiale textile, care sub bagheta creativității și imaginației s-au transformat în personaje de poveste.

De asemenea, am pus în scenă vechiul meșteșug al maeștrilor păpușari, pentru a aduce fericire și bucurie copiilor. Am dat viață păpușilor reprezentându-i pe Dorothy și pe prietenii săi, care în călătoria lor spre Țara lui Oz au cucerit valori fundamentale precum Inteligenţa, Dragostea, Prietenia şi Curajul.

Frumoasa artă a confecționării manuale a podoabelor a fost redescoperită în cadrul unui atelier de realizare de brățări tradiționale, în cadrul căruia fiecare mic artizan și-a împletit din mărgele propria brățară.

Cei interesați de meșteșugul picturii, au pictat frumoasele simboluri reprezentate pe reproduceri arheologice ale unor opere aflate în marile muzee ale lumii și au descoperit lucruri interesante despre misterioasele civilizații care le-au creat.

Atelierul de prelucrare a basoreliefului Piatra de la Rosetta a oferit posibilitatea celor prezenți de a-și prelucra și finisa propria reproducere a acestei celebre piese, care a stat la baza descifrării ulterioare a scrierii hieroglifice.

Nu în ultimul rând, tinerii iubitori de filosofie au avut prilejul să se întâlnească cu idei atemporale care să-i ajute să-și redefinească atitudinea justă față de muncă, în cadrul unei mese rotunde pe tema TINEREȚEA ȘI MUNCA.

Au fost zile frumoase, pline de creativitate și imaginație, în care am adunat amintiri plăcute cu soare, căldură și oameni.