x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK
Urmariţi-ne şi pe pe mediile sociale:

Biblio-Mobila ... aproape în mărime de buzunar! (Verona, Italia)

NOUA ACROPOLĂ

25 iunie 2020

La începutul anului am semnat un acord de subsidiaritate (sprijin de stat în activități private sau comunitare), cu Primăria Municipiului Verona, în colaborare cu alte asociații și cooperative din cartier, pentru îngrijirea, promovarea și înfrumusețarea Parcului Sf. Teresa (noua zonă verde aflată lângă sediul Organizației Noua Acropolă din Verona).

Datorită acestei colaborări, vom avea ocazia să reorganizăm parcul ca spațiu de recreere și educație, dar mai ales ca loc de întâlnire care va reuni vecinii din zonă într-un program care conține: petreceri, expoziții, inițiative culturale și filosofice, lectură, activități ecologice de curățenie etc.

Primul succes a fost crearea Biblio-Mobilei: o mică bibliotecă mobilă pe trei roți ... aproape în mărime de buzunar !!

Cu o dimensiune de 80 cm x 120 cm, Biblio-Mobila conține o comoară în miniatură, alcătuită din 12 compartimente de diferite dimensiuni, ce sunt destinate transportului de cărți pe străzile cartierului și în parcul Sf. Teresa. Cine spune că cititul nu este la îndemâna tuturor?

De asemenea, are un raft micuț pentru cei mici, folosit nu doar să se sprijine de el atunci când citesc, ci dotat cu tot ceea ce este necesar pentru a-și exprima creativitatea!