x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK
Urmariţi-ne şi pe pe mediile sociale:

Întrebări frecvente

Ce trebuie să fac pentru a deveni membru?

Pentru a participa la activităţile noastre culturale şi de voluntariat, trebuie doar să contactezi cel mai apropiat birou de informaţii al Noii Acropole sau să furnizezi adresa ta de e-mail locaţiei celei mai apropiate de reşedinţa ta, prin accesarea site-ului ţării în care te afli.

Dacă eşti interesat să ni te alături şi să împărtăşeşti alături de noi valorile pe care le promovăm, te poţi înscrie la cursul introductiv de filosofie comparată a Orientului şi Occidentului. Aceste cursuri introductive se desfăşoară periodic, fiind organizate de structurile Noii Acropole din întreaga lume. Acest curs îţi oferă informaţiile esenţiale cu privire la principiile şi funcţionarea instuţiei noastre, precum şi la filosofia acesteia.  Calitatea de membru îţi oferă posibilitatea să participi la un program de studii şi de activităţi potrivit oricărui tip de om, studiile academice de specialitate prealabile nefiind obligatorii. Scopul nostru nu este pregătirea teoretică la nivel înalt a membrilor asociaţiei, ci transmiterea şi învăţarea lucrurilor şi perspectivelor utile, care pot contribui la îmbunătăţirea vieţii fiecăruia. Activităţile noastre sunt gândite să fie utile în viaţa de zi cu zi şi nu doar într-un mediu izolat.

Cât costă participarea la activităţile Noii Acropole?

Fiecare structură a Noii Acropole stabileşte în mod autonom taxele de participare, în funcţie de ţară şi de situaţia socio-economică generală a membrilor săi.

De unde obţineţi fonduri pentru derularea activităţilor?

Cele patru surse principale de susţinere financiară şi venituri sunt:

  1. Activităţi artistice şi culturale contra-cost. Ateliere şi cursuri contra-cost, organizate pentru publicul interesat şi vânzarea de produse culturale sau artistice în cadrul structurilor proprii.
  2. Contribuţia membrilor. Taxa de participare ca membru se plăteşte lunar şi permite participarea la toate activităţile organizate de structura din care fac parte, precum şi accesul la reţeaua internaţională de centre culturale răspândită în întreaga lume.
  3. Administraţia flexibilă şi suportul voluntarilor. În Noua Acropolă există un număr mic de angajaţi foarte eficienţi, precum şi un număr mare de voluntari care susţin cea mai mare parte a activităţilor.
  4. Sponsorizări şi donaţii private. Persoanele şi instituţiile private susţin şi sponsorizează activităţile noastre.

 

Are Noua Acropolă vreo legătură cu organizaţii religioase sau mistice?

Nu. Actul constitutiv al Noii Acropole stabileşte respectul nostru pentru toate credinţele şi instituţiile religioase.

Suntem convinşi că ignoranţa şi fanatismul generează doar violenţă şi ură ”în numele lui Dumnezeu”. Din acest motiv, propunem un studiu comparat, desfăşurat cu mare grijă şi atenţie, în măsură să permită crearea de poduri în loc de ziduri între fiinţele umane. Promovăm unirea în locul segregării. Credem în Dumnezeu şi respectăm toate formele de exprimare ale ideilor religioase ale membrilor noştri. Datorită acestei abordări, Noua Acropolă este prezentă în ţări cu tradiţii religioase diferite, cum ar fi creştinismul, islamul, budismul, etc.

Este Noua Acropolă o organizaţie orientată politic spre stânga sau spre dreapta?

În programul nostru este inclus studiul ciclurilor istorice şi al ideilor filosofice despre justiţie exprimate în diferite societăţi. Ca şi în cazul religiei, credem că poziţiile fanatice generează doar violenţă şi separare între oameni. Studiul şi reflecţia profundă, din contră, promovează toleranţa şi buna-înţelegere între cetăţenii care formează o societate. Societăţilor noastre moderne le lipsesc cetăţenii dornici să colaboreze la realizarea unui bine comun, mai presus de diferenţele politice.

Este Noua Acropolă înregistrată în mod legal?

Da. Nu doar la nivel internaţional, ci şi la nivel local, în fiecare ţară în care funcţionăm. Fiecare structură naţională este înregistrată conform reglementărilor locale şi respectă toate cerinţele legale. Promovăm între membrii noştri şi în societate respectul faţă de lege.

În plus, Noua Acropolă, ca organizaţie internaţională non-profit este înregistrată în Belgia prin Decretul Regal nr. 3/12-941/s din data de 12 februarie 1990.

Cum pot oferi ajutorul meu, dacă nu sunt membru?

Poţi colabora cu noi uşor şi în mod liber în cadrul programelor noastre de voluntariat şi în cadrul activităţilor culturale, ecologice sau sociale. Alătură-te membrilor Noii Acropole din structurile aflate în întreaga lume şi află mai multe despre principiile şi activităţile noastre.

Am auzit/citit critici care încearcă să discrediteze Noua Acropolă. Care este răspunsul acesteia în faţa criticilor?

Înţelegem faptul că aceia care se simt puşi în pericol de respectul nostru autentic faţă de diversitate ne-au atacat. Respectăm şi învăţăm din criticile interne şi externe, deoarece ştim că nu suntem perfecţi. Totuşi, denunţăm şi respingem utilizarea incorectă şi mincinoasă a mass-mediei de pe internet cu scopul de a manipula imaginea noastră. Răspunsul nostru la atacuri a fost întotdeauna munca depusă în favoarea educaţiei şi a libertăţii de gândire în peste cincizeci de ţări şi menţinerea mereu a uşii deschise pentru toţi cei care doresc să afle cine suntem.