x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK

Excursie la Castelul Corvinilor împreună cu tinerii de la Centrul de zi ”Sfântul Nicolae” din Timișoara

NOUA ACROPOLÄ‚ TIMIșOARA

28 iulie 2016

La finalul lunii iulie, impulsionați de soarele arzător al verii, am întețit focul prieteniei ce ne leagă de tinerii de la Centrul ”Sfântul Nicolae”, prin intermediul unei excursii având ca destinație principală Castelul Corvinilor din Hunedoara.

Astfel, în 23 iulie, dis-de-dimineață, membrii voluntari ai Noii Acropole au sosit la centru pregătiți să pornească în această călătorie menită să-i ajute pe copii să descopere lumea de legendă a doamnelor și a cavalerilor. Am fost întâmpinați de nouăsprezece copii cu fețele luminate de zâmbete inocente și ochi scăldați de speranța de a porni în căutarea prințeselor, a regilor și a castelelor de altă dată.

Odată ajunși acolo, am pătruns cu curaj dincolo de porțile castelului, hotărâți să-i explorăm toate sălile, să-i descoperim toate legendele, dar și să învățăm cât mai multe despre ce înseamnă viața la curte. În impresionanta Sală a Cavalerilor, am învățat despre ce înseamnă a fi cavaler, precum și despre rolul doamnelor din cetate, în somptuoasa Sală a Dietei, am învățat despre tradițiile legate de ospitalitatea nobililor, iar în interiorul celor opt înalte turnuri ale castelului am admirat peisajul înconjurător, învățând totodată despre cei ce au slujit apărării acestui monument.

După ce ne-am asigurat că acest castel nu mai ascunde nicio altă încăpere, ne-am îndreptat spre Deva, unde am organizat un picnic în cadrul căruia am servit merinde pregătite cu mult drag de către tinerele domnițe acropolitane, iar apoi ne-am jucat și ne-am bucurat de natură.

Odată cu venirea serii, ne-am întors acasă, despărțindu-ne bucuroși de a fi petrecut o zi frumoasă împreună, promițând să explorăm cu altă ocazie și alte locuri ce îi pot ajuta pe cei mici să găsească magia din lumea ce-i înconjoară.

Dacă pentru adolescenţii din familiile înstărite, o excursie de o zi, la doar câteva sute de kilometri de Timişoara, este poate o banalitate, pentru cei ale căror resurse materiale abia le sunt suficiente pentru acoperirea nevoilor subzistenţei, o excursie ca aceasta este o rază de soare şi de speranţă într-o lume mai bună.

Le mulţumim tuturor celor care au susţinut această iniţiativă culturală şi educaţională.