x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK

Atelier de Ikebana

NOUA ACROPOLĂ CONSTANțA

18 aprilie 2017

Sâmbătă 8 aprilie ne-am apropiat de flori și de frumusețea pe care ne-o evocă, în cadrul Atelierului de Ikebana. Prin intermediul acestei arte ne-am străduit să transformăm florile în mesagere ale unor sentimente și valori nobile. Născută în lumea orientală, mai aplecată spre valori interioare, și dezvoltată în Japonia - o civilizație plină de respect și dragoste pentru toate ființele, Ikebana este un adevărat drum de cunoaștere de sine și de armonizare cu natura.

Am cercetat principiile teoretice, apoi am exersat practic realizarea aranjamentelor. Ne-am străduit să imităm natura, cea mai mare artistă, având atenție matematică pentru toate detaliile. Iar zgomotul grijilor cotidiene a fost înlocuit cu o reflexie senină în căutarea unor mesaje demne de a fi transmise de creațiile noastre.

O artă nu se desăvârșește într-o zi. Este însă un început și știm că orice călătorie de o mie de pași începe cu primul. Să nu uităm, ori de câte ori simțim că în lume lipsește frumusețea, că putem planta flori. Și mai mult, ca oameni, putem planta în noi florile generozității, ale curajului, ale demnității și ale dreptății!