x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK

Activităţi culturale în cadrul Săptămânii Altfel

NOUA ACROPOLĂ TIMIșOARA

14 aprilie 2014

În 8 aprilie am participat la inițiativa propusă de Ministerul Educației, de a se experimenta în cadrul Școlilor gimnaziale și Liceelor, o dată pe an, Școala Altfel sau, am mai putea spune, educația altfel. Pe parcursul unei săptămâni, elevii interacționează cu forme alternative de învățare. Noua Acropolă, reprezentată de cinci tineri acropolitani, a susținut două ateliere pentru aproximativ 60 de elevi de la Liceul Ion Mincu din Timișoara.
 
La primul atelier, prin metoda prezentării interactive și a expoziției, elevii au aflat despre culturile antice din Grecia, Roma, America centrală și Egipt. Simboluri vechi ale acestor culturi le-au fost explicate și exemplificate folosindu-se reproduceri arheologice din piatră, realizate și pictate manual de către membrii Noii Acropole.
 
În cadrul celui de-al doilea atelier a avut loc o sensibilă întâlnire cu arta sunetului, în cadrul căruia elevii au putut observa diferența dintre multitudinea de sunete pe care le produc elementele din natură și influența pe care acestea o au asupra stărilor noastre emotive.