x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK

Acţiune ecologică în Giroc sau despre conștientizarea că avem datoria de a păstra Natura curată și frumoasă

NOUA ACROPOLĂ TIMIșOARA

7 aprilie 2017

La instalarea primăverii, Natura se reînnoiește prin impulsul unor Legi de ea cunoscute, iar noi oamenii ne bucurăm de impulsul ei regenerator, de noua viață ce ia naștere.

În acest moment de început ne-am propus să ne arătăm recunoștința față de acest mers minunat al Naturii, îngrijindu-ne de aceasta și contribuind și noi la împrospătarea ei. Astfel, pe 1 aprilie, ne-am alăturat demersului iniţiat de Primăria Giroc, contribuind la ecologizarea a două zone din comună.

În cifre, elanul nostru s-a cuantificat în 70 de saci strânşi, iar în cheie de interpretare filosofică acţiunea a fost pentru fiecare dintre noi, o ocazie de a practica valori ca responsabilitatea, generozitatea, solidaritatea faţă de mediul în care trăim. Aceste acte izolate ale voluntarilor, chiar dacă sunt  făcute cu toată bunăvoința, nu pot îndrepta rezultatul acțiunilor zilnice și iresponsabile care periclitează mediul înconjurător.

Sperăm ca gestul de a reda frumuseţea unui petic din natură să fie un motiv de inspirație pentru responsabilii Primăriei și mai ales pentru cei care locuiesc în zonă pentru a menține curățenia, înfrumusețând astfel priveliștea ce le cade sub ochi zilnic, aerul pe care-l inspiră în fiecare moment și apa pe care o consumă ca pe un drept natural. Cu un efort mic, dar constant, orice localitate ar putea să se mândrească cu o Natură superbă! Totul depinde de om, de buna sa creștere și de implicarea în prezent pentru a-și asigura un viitor presărat cu flori.​