x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK
Urmariţi-ne şi pe pe mediile sociale:

Activități culturale virtuale în Noua Acropolă din Portugalia

NOUA ACROPOLĂ

25 iunie 2020

În cadrul activităților virtuale - în această perioadă de criză – desfășurate de Noua Acropolă din Portugalia, evidențiem următoarele:

 

Pentru a sărbători Ziua Portugaliei, aniversarea poetului Camões și a Comunităților Portugheze (10 iunie), Noua Acropolă din Portugalia a marcat evenimentul cu o serie de recitaluri de poezie înregistrate sub formă de videoclip și publicate pe YouTube, realizate de voluntari din diferite sedii acropolitane din țară.

În primul videoclip, putem asculta poeziile lui Miguel Torga recitate de către voluntarii Noii Acropole din Braga și ale lui Antero de Quental în lectura voluntarilor din Noua Acropolă Coimbra.

Noua Acropolă din Lisabona a susținut o videoconferință intitulată „Misterele Marii Piramide: inginerie, geometrie, astronomie”, prezentată de José Carlos Fernández, scriitor și director național al Organizației Noua Acropolă Portugalia.

Conferința a vobit despre una dintre cele mai enigmatice și colosale opere din istorie. Pe lângă problemele nesoluționate cu privire la construcția sa, cu mijloacele și știința pe care le atribuim timpului și oamenilor din acea vreme, conferențiarul a explicat că ridicarea Marii Piramide a presupus cunoștințe de matematică și geometrie sacră, cunoștințe incredibile de astronomie, acustică, geodezie și din multe alte științe.

H.P.Blavatsky spunea că Marea Piramidă constituie o reproducere schematică a Sistemului Solar, cu șapte camere (dintre care două sunt încă ascunse) iar sarcofagul Camerei Regelui, reprezintă o cameră de inițiere în Marile Mistere.