x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK
Urmariţi-ne şi pe pe mediile sociale:

Ştiri recente

Noaptea Muzeelor

Noua Acropolă Oradea

5 iunie 2017


Democrit, Pitagora, Tesla, Neoplatonici, fizica cuantică, relativitate sunt reunite în expoziția Filosofie și Știință realizată de membrii voluntari ai Noii Acropole România. Cu ocazia Nopții Muzeelor, acropolitanii orădeni au invitat publicul la dialog pe baza planșelor expoziției.

Expoziție de reproduceri arheologice

Noua Acropolă Oradea

21 aprilie 2017


Sâmbătă și duminică, 8-9 aprilie, am oferit ocazia orădenilor să viziteze expoziția de reproduceri arheologice din cadrul târgurilor de Paște organizate de Librăria R&R și Moszkva Caffe. De asemenea, s-au organizat ateliere de pictură și s-a oferit ocazia unei lecturi filosofice a cărților din editura Noua Acropolă

Interpretarea esoterică a "Primăverii" lui Botticelli

Noua Acropolă Oradea

21 martie 2017


Sâmbătă, 18 martie, a avut loc prelegerea filosofică Interpretarea ezoterică a ”Primăverii” lui Botticelli susținută de Andreea Neacșu, responsabilul filialei orădene a Organizației Noua Acropolă. În prezentare s-a oferit o interpretare a temelor prezente în capodoperă, Zefirul care o răpește pe nimfa Chloris, transformarea acesteia într-un boboc de floare și apoi în Floris – Primăvara. În această ipostază ea oferă din abundență florile pe care le ține în mâini. Este asemuită omului autentic care se trezește pentru Adevăr, Dreptate, Cunoaștere, Frumos, realizând astfel opera alchimică a transmutării Plumbului în Aur.

Despre echilibrul personal

Noua Acropolă Oradea

6 martie 2017


În 25 februarie, cu ocazia aniversării a trei ani ai filialei orădene a Noii Acropole, a avut loc conferința intitulată Despre echilibrul personal, susținută de Andreea Neacșu.Omul este probabil creatura cea mai ispitită de jocurile vieții, alergând după adevăruri de o clipă crezând că acestea sunt totul. Avem nevoie să putem alege just și pentru a face acest lucru trebuie să avem încredere în noi înșine. Cum se cultivă aceasta? Câteva idei au fost oferite în cadrul prezentării.

Prelegere filosofică: Poți fi erou astăzi?

Noua Acropolă Oradea

15 ianuarie 2017


În 12 ianuarie s-a desfășurat la Cetatea Oradea o conferință despre eroism în actualitate. Au fost prezentate două teme esențiale în spațiul european: legenda regelui Arthur și mitul lui Heracle. În cadrul prezentărilor au fost oferite câteva interpretări bazate pe filosofie  despre mesajul cuprins în evenimentele celor două tematici și a felului în care eroismul poate fi trăit astăzi în viața de zi cu zi. 

Grecia Antică la Centrul de Zi

Noua Acropolă Oradea

23 decembrie 2016


În data de 20 decembrie, copiii de la Centrul de zi au intrat în atmosfera Greciei Antice, reîntregind macheta Partenonului Acropolei din Atena. Proiectul continuă în luna ianuarie cu colorarea fațadelor – așa cum se presupune că au fost pictate în Antichitate.

Teatru de păpuși: Momo și hoții de timp

Noua Acropolă Oradea

20 decembrie 2016


În data de 17 și 18 decembrie, sâmbătă și duminică, a avut loc spectacolul „Momo și hoții de timp”, teatru de păpuși dedicat copiilor mai mici și mai mari, dar și adulților, prezentat de Noua Acropolă Oradea. Voluntarii organizației, participanți la cursurile de filosofie, au fost inspirați de spusele lui Platon, că ar fi indicat ca cei mici să trăiască înconjurați de exemple pozitive, de povești cu tâlc, de legende și mituri care să le fie modele bune de pus în practică în multe dintre momentele trăite în aventura numită viață, pentru a alege această poveste.

Muzică și Filosofie. George Enescu

Noua Acropolă Oradea

10 decembrie 2016


În 9 decembrie, a fost susținută de către Andreea Neacșu, responsabil Noua Acropolă Oradea, prelegerea filosofică Muzică și Filosofie. George Enescu, la Muzeul Cetății și Orașului Oradea.

Puțină fizică pentru cei mici

Noua Acropolă Oradea

4 decembrie 2016


În luna noiembrie, vizita organizată de Noua Acropolă la Centrul de Zi pentru Tineri Oradea le-a adus celor mici o serie de experimente științifice, explicate copiilor pe înțelesul lor.

Zilele Filosofiei, ed. III - Cetatea Ideală

Noua Acropolă Oradea

26 noiembrie 2016


În perioada 17-19 noiembrie au avut loc, la Oradea, Zilele Filosofiei, ediția a III-a. Evenimentul, prilejuit de Ziua Internațională a Filosofiei decretată de UNESCO, a debutat cu prelegerea Filosof pentru Cetatea Ideală. Prin intermediul prezentării realizate de Andreea Neacșu, responsabil pentru Filiala din Oradea, au fost expuse teme precum: cetatea ideală în viziunea lui Platon, caracteristile omului care poate munci pentru acest Ideal, Regele Filosof: ordinea Li și omul Ju în viziunea lui Confucius, rolul maestrului în viața unui om care caută Adevărul; stoicismul și Idealul Înțeleptului. Concluzia prelegerii filosofice a fost orientată înspre afirmarea posibilităților individului de a contribui la o societate mai bună pentru prezent și viitor.

Lansare de carte - Jocurile Mayei

Noua Acropolă Oradea

30 octombrie 2016


 În 23 septembrie a avut loc lansarea cărții doamnei Delia Steinberg Guzmán, Jocurile Mayei. 

Edu Fest

Noua Acropolă Oradea

29 octombrie 2106


În data de 17 septembrie, în Parcul 1 Decembrie a avut loc Edu Fest, festivalul destinat elevilor și studenților dornici de a participa la activități de voluntariat.