x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK
Urmariţi-ne şi pe pe mediile sociale:

Ziua internationala a muzicii

NOUA ACROPOLĂ IAșI

4 noiembrie 2015

În anul 1975 UNESCO a propus ca ziua de 1 octombrie să fie dedicată muzicii și să fie celebrată la nivel mondial. S-a recunoscut astfel că muzica este un limbaj care unește oamenii, care trece dincolo de diferențe. Prin intermediul ei se poate ajunge la fraternitate, coeziune și pace.


Organizația Internațională Noua Acropolă a aderat la această inițiativă, promovând diferite evenimente care să popularizeze muzica și influențele sale pozitive asupra societății umane.


Filiala Iași a Asociației Culturale Noua Acropolă a susținut în acest an o prezentare filosofică și un recital, pentru a familiariza publicul cu efectele pe care muzica clasică o are asupra ființei umane. Îmbunătățirea capacității de a învăța, de a ne concentra și de a ne situa în preajma Frumosului sunt doar câteva dintre beneficiile aduse de audiția și studiul muzicii clasice.


Prezentarea a fost completată de un recital susținut de Cvartetul L’Arpège, care a interpretat piese muzicale din repertoriul compozitorilor Joseph Haydn, Jean Baptiste Lully și Georg Friedrich Handel.