x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK

Primăvară filosofică

NOUA ACROPOLĂ

11 aprilie 2016

            Odată cu începutul Primăverii, pe parcursul lunii martie, Asociația Culturală Noua Acropolă a propus publicului arădean o serie de trei conferințe cu tematică filosofică.

            Primul subiect propus a fost cel al libertății individuale, prin conferința cu titlul „Despre libertate...după stoici”. Folosind conceptele antice ale stoicismului, ideea libertății a fost prezentată ca o acțiune săvârșită fără constrângeri atunci când ființa umană îi înțelege necesitatea. Această abordare a trezit interesul participanților, aceștia descoperind că libertatea a fost și este încă, un subiect de actualitate.

            În conferința „Despre Dragoste ...după Platon”, publicul prezent s-a familiarizat cu conceptele platonice extrase din dialogul intitulat „Banchetul” referitoare la acest sentiment profund. S-au pus în evidență valențe importante pe care idealul dragostei  le poate și ar fi bine să le atingă, chiar și în situațiile dificile ale vieții, pentru ca omul să acceadă la o stare de conștiință superioară.

            Cea de-a treia prezentare, susținută de Anda Nacu, având tema „Filosofia azi. Cum să fii filosof?” a prilejuit deschiderea unui nou modul de Curs de Filosofie și Psihologie în Arad.  Celor prezenți le-au  fost prezentate conceptele filosofiei în manieră clasică ca modalități de a capta și de a transpune în practică ideile. A fost subliniat faptul că filosofia are o valoare reală pentru fiecare om cu condiția de a se traduce în practică prin activarea voinței individuale și printr-o atitudine conștientă în fața vieții

            Vă așteptăm cu interes la următoarele evenimente!