Arhetipul Doamnei

EVENIMENT CU INTRARE LIBERĂ

Centrul Multifuncțional Bastion, str. Hector nr. 4 - Bastionul Maria Theresia, corp C: Joi, 2 martie 2017

Mai multe informaţii şi înscrieri la datele de contact:

0256.433151, 0744.635490
na-timisoara@noua-acropola.ro

Trăim într-un timp în care conștientizăm tot mai mult diversitatea ce ne caracterizează. Totuși, de multe ori, lumina reflectoarelor cade doar pe aspectele care ne separă unii de alții și nu pe complementaritatea diferențelor dintre noi. În general, acest lucru dă naștere unui acerb spirit de competiție, lipsit de fraternitate și căldură umană, care nu face altceva decât să ne îndepărteze de semenii noștri.

Competiția dintre femeie și bărbat este una dintre realitățile societăților actuale, conturându-se două poziții principale: cea a discriminării și a limitării în funcție de gen și cea a promovării unei egalități forțate, care nu ține cont de diferențele fizice și psihologice ale celor două sexe.

Ce înseamnă arhetipul de Doamnă și cel de Cavaler? Sunt femeia și bărbatul identici? Au ei nevoie de aceleași lucruri pentru a se defini pe sine și a se maturiza?

Noua Acropolă propune abordarea acestui subiect dintr-o perspectivă filosofică prin cele două prelegeri, în care se explorează particularitățile feminine și masculine ale indivizilor umani, mergând dincolo de aspectul fizic și căutând răspunsuri filosofice la întrebările pe care aceste particularități le ridică.

Intrarea este liberă!

0256.433151, 0744.635490
na-timisoara@noua-acropola.ro

© Noua Acropola 2018